Column Left

30 Ağustos 2018 Perşembe

Tuzlu Atistirmalik Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


















TUZLU ATIŞTIRMALIK  KURABİYE 

125 gr buzdolabından çıkıp küçük parçalar halinde kesilmiş  tereyağı veya margarin 
1 adet büyük boy  yumurta 
1 klasik çay brdg sıvı yağ 
1 ymk ksg sirke 
1 cay ksg mahlep Kullanmayabilirsiniz 
1 tatlı ksgndan çok az eksik tuz 
1 tatlı ksg toz şeker 
1 pkt kabartma tozu 
2.5 su brdgndan biraz fazla un (Ele yapışmayan hamur yoğrulacak )
Cay brdg ölçüsü Pasabahce küçük boy çay brdg 
Üzerindeki çiçekler için 
1 yumurta sarısı 
çay ksg sıvı yağ 
Çörek otu 
Halka hamurlarin üzerleri için 
Yumurta akı 
Susam
Hazırlanışı 
Un hariç tüm hamur malzemesini derin bir kabın içinde karıştıralım Kontrollü un ilavesiyle ele yapışmayan  hamur yoğuralim Hamurun bir bölümünü tezgahta yaklaşık 6  7 mm kalınlığında açalım Yuvarlak kalıp veya 4.5 cm çapında fincanla keselim Kestigimiz yuvarlaklarin ortasını ondan biraz daha küçük kalıp veya şişe kapağı ile keselim (Ben ortalarıni en küçük boy çiçek kalipla kestim)Kestigimiz halka şeklindeki hamurun tek yüzeyini önce yumurta akına daha sonra susama bulayalim Yağlı kağıt serilmis tepsiye dizelim Üzerindeki çiçekler için Hamuru yaklaşık 4  5  mm kalınlığında açalım 4 cm çapındaki çiçek kalıpla keselim Üzerine yumurta sarısı sürüp Tepsideki halka hamurlarin üzerine yerleştirelim Ucu yuvarlak bir cismi çörek otuna batırıp çiçeklerin tam ortasına hafifçe bastıralim  180  derece önceden ısınmış  fırında üzerleri kızarana kadar pisirelim Uzun süre  bayatlamayan  ağızda dağılan tuzlu atıştırmalıklarimiz servise hazır  Afiyet olsun







Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments