Column Left

6 Ekim 2018 Cumartesi

KAYSERİ YAĞLAMASI LAVAŞ

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar










Kayseri yağlaması💯
. 🥖Lavaş .
.
8 su bardağı un 
1paket kuru maya 
3,5 su bardağı ılık su
Tuz
. 🥖Elenmiş unu yoğurma kabına alalım.mayayı tuzu koyup karıştıralım.ılık suyu ekleyip ele yapışmayan hamur elde edelim.1,5saat üzeri kapalı mayalandıralım.14 adet bezeye ayıralım.merdane yardımıyla açalım .yağsız tavada pişirelim🥖
. 👌🏻Kıymalı harcı için;
.
.

1küçük çay bardağı sıvıyağ
500gr . Kıyma(daha azda olabilir)
3adet soğan 
3adet biber 
3adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası 
Tuz,karabiber,kekik,nane

Domates,soğan,biberi küçük küçük ayrı kaplara koyacak şekilde doğradım.ardından tavaya sıvıyağ alıp soğanları ekledim.kavurunca kıymayı ekledim.rengi değişince domates,biber ve salçayı ekledim ce kavurmaya devam ettim.sos kıvamına gelince tuz ve baharatları ekledim.lavaşlara eşit şekilde pay ettim🙋🏻❤️ 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments