Column Left

6 Ekim 2018 Cumartesi

KIYMALI PIRASALI GRATEN

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar











Çoçuklar bile anlamadan yiyor.👍😂😂
KIYMALI PIRASALI GRATEN
MALZEMELER:
1 Kilo prasa
1 adet iri soğan
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
200-250 gr kıyma

BEŞAMEL SOS
2 su bardağı süt
2 tam yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 fiske karabiber

ÜZERİ İÇİN:
1 kase rende kaşar peyniri 
HAZIRLANIŞI
Pırasa temizlenip ayıklanır yıkanır. Yemeklik doğranıp bir kap içine alınır acısı gitsin iyice temizlensin diye su doldurulur biraz bekletilir ve süzülür. Temizlenmiş doğranmış hali ile 700-800 gr oluyor. Soğan yemeklik doğranır geniş bir tencereye alınır. Üzerine sıvı yağ konulup kısık ateşte yumuşayarak kavrulur. Kıyma konulup 2-3 dakika ara ara karıştırarak kavrulur. Pırasa eklenip karıştırılır kapağı kapatılır kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çekip kavrulmaya başlayınca bir iki tur daha kavurup salçası ve baharatları eklenir ve 2 dakika daha kavurup altı kapatılır. Uygun bir fırın kabına boşaltılır. Ölçü kare büyük borcama tam geliyor. Beşamel Sos İçin tencereye sıvı yağ ve tereyağ konulup eritilir unu eklenip kokusu çıkıp rengi değişene kadar kavrulur. Rengi dönünce sütü eklenip hızlıca çırpılır koyulaşınca kapatılır. Tuz ve karabiber atılıp karıştırılır. Pırasa üzerine Beşamel sos dökülüp düzlenir. Beşamel sosu Ilınınca üzerine bolca kaşar peyniri rendesi konulur. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Biraz dinlendirilip servis edilir 😋 
AFİYET OLSUN
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments