Column Left

30 Ağustos 2018 Perşembe

Köfteli Karniyarig

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar







Köfteli Karniyarig


Köfteli Karnıyarıgin pişmiş halini merak edenler için gelsin👌👌
Buyrun tarif 💁‍♀️
🍆Köftesi için
400  gr kadar kıyma
1 orta boy soğan rendelenmiş
1 diş sarimsak rendelenmis
1 yumurta
1cay bardağı galeta unu
1 tutam maydanoz
Yeteri kadar tuz, pulbiber ve karabiber
1 tatli kaşığı Bimde satılan sebzeli çeşni
6 tane patlıcan
🍆Sosu için
1 tatli kaşığı domates salçası
1 tatli kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
Yeteri kadar tuz
KiZartmak için siviyag
Üzeri için
1 tane domates
4- 5 tane sivri biber 🍆Hazırlanışı
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu suya koyup yarim saat kadar bekletiyoruz.
Daha sonra köfte malzemelerini bir kaba alıp yoguruyoruz ve yarım saat dolapta dinlendiriyoruz. Dinlenen köftelerimizi findiktan az büyük parcalar koparıp  top şekli verip elimizle güzelce yuvarliyoruz geniş bir tepsiye koyup hazir ediyoruz.
Sudan çıkarip süzdürdüğümüz patlıcanları havlu kağıt ile kurulayıp kızgın yagda kızartıp havlu kağıt serdigimiz tabamiza alıyoruz
Köfteleri kızartmıyoruz.
Patlıcanları kare borcama yerleştirip ortasını  acip alabildiği kadar köfteyle dolduruyoruz.
Sosu için salcayi geniş bir kaseye koyup sıcak suyla açıyoruz yeteri kadar tuzunuda atip patlıcanların aralarına döküp 200 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz afiyet olsun 🤗 .
.
.
.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments