Column Left

16 Şubat 2019 Cumartesi

UNLU İRMİK HELVASI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
UNLU İRMİK HELVASI
(bardak ölçülerim su bardağı: 200 ml, Çay bardağı: 125ml
Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı süt
125 gr. tereyağı veya 1 çay bardağı sıvıyağ (ben karışık kullandım)
Tercihen: 1 yemek kaşığı pekmez
İrmik Helvası Nasıl Yapılır?


Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
İrmiği ekleyip rengi altın sarısı olana kadar karıştırarak kavurun. Unu ilave edip 5 dk daha kavurun. Çekilmiş ceviz varsa onu da ekleyip 1 dk kavurun.
Kaynayan şerbete sütü ve pekmezi ekleyip karıştırın ve irmiğe 3 seferde ilave edin. (Yani irmik de, şerbet de sıcak olacak)
Tahta kaşıkla 3 dakika kadar karıştırarak pişirin. Üzerini kapatıp 5 dk kadar dinlendirin.
İlk sıcaklığı geçince kaşıkla veya kalıpla şekil vererek servis tabağına dizin.
Fıstık, ceviz veya bademle süsleyerek servis edin.
Afiyet şifa olsun…Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments