Column Left

16 Şubat 2019 Cumartesi

Tavuklu Karnıyarık Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
TAVUKLU KARNIYARIK
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik
9 adet patlıcan
Kızartmak için zeytinyağı
Sosu için: 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 su bardağı su


Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup, ortadan uzunlamasına bıçakla kesik atın ama tamamen kesmeyin. Tuzla ovun. Yarım saat kadar bekletip yıkayın ve kurulayın. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
Diğer tarafta soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp az yağda sarartın. İçine küçük doğranmış tavuk etini koyup 5 dakika kadar kavurun.
Küp doğranmış domatesi de ekleyin. Suyunu çekmeye yakın ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatın.
Kızaran patlıcanları, hazırladığınız içle doldurun.
1 tatlı kaşığı salçayı suda eritin ve patlıcanların aralarına dökün.
Üzerini folyoyla kapatıp 200 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin. Üzerini açıp 10 dakika daha pişirin.
Afiyet şifa olsun.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments