Column Left

16 Şubat 2019 Cumartesi

Fırında Kabak Patlıcan Dolması

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
FIRINDA SOSLU DOLMA
Malzemeler
3 uzun kabak
2 adet kemer patlıcan
400 gr. kıyma
1 su bardağı pirinç
2 adet domates
1 iri soğan
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber veya 1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı, tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Garnitürü için
3 büyük domates
1 adet yeşil biber


1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
karabiber, tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1.5 su bardağı sıcak su
Fırında dolma nasıl yapılır?
Pirinci yıkayıp 1 saat kadar kaynar suda bekletin.
Kabak ve patlıcanları tepsi boyunu geçmeyecek uzunlukta dilimleyin. Alt-üst açık olacak şekilde içlerini oyun. Patlıcanları tuzla ovup en az 30 dk. bekletin ki acı suyunu versin.kabakları da tuzla ovup 10 dakika bekletin.
Soğan, domates, sarımsak, dereotu ve maydanozu küçük doğrayıp bir kaba alın. Üzerine kıyma, pirinç ve kalan malzemeleri ekleyip yoğurun.
Su haricindeki garnitür malzemelerini hafif iri parçalar kalacak şekilde robottan geçirin. Elinizde de doğrayabilirsiniz.
Garnitürü fırın tepsisinin dibine serin. Suyu üzerine gezdirin.
İç malzemesiyle oyduğunuz kabak ve patlıcanların içini doldurun. Tepsideki garnitürün üzerine dizin.
Dolmaların üzerine domates dilimleriyle kapatın. Tepsiyi de folyoyla kapatıp 200 derecelik fırına sürün. 1.5 saat süreyle dolmaları pişirin.
Daha sonra ağzını açıp 10 dakika daha fırınlayın.
Garnitürüyle beraber servis edin.
Afiyet şifa olsun. Şükrümüz bol olsun.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments