Sponsorlu Bağlantılar
Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma
Malzemeler
4 adet bostan patlıcan
300 gr. kuşbaşı et
1 büyük soğan
3 adet sivri biber
2 büyük domates
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
1 tepeli yemek kaşığı un
1 küçük boy soğan
1.5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Malzemeler
4 adet bostan patlıcan
300 gr. kuşbaşı et
1 büyük soğan
3 adet sivri biber
2 büyük domates
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
1 tepeli yemek kaşığı un
1 küçük boy soğan
1.5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Sos için:
1 tatlı kaşığı salça,
1.5 su bardağı su
Hazırlanışı
Bostan patlıcanlarının kabuklarını alacalı soyup kalın dilimler halinde doğrayın.
Tost makinasında alt ve üstünü fırçayla çok az yağlayarak kızartın.
Eti, üzerine çıkacak kadar sıcak su ile düdüklü tencerede 2o dakika kadar pişirin. Suyunu ayrı bir yere süzün. (Yumuşak etlerde ön pişirmeye gerek yok)
Bir tavaya yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi alıp az yağda soteleyin.
İçine eti koyun ve hafif kızarana kadar kavurun.
Küçük doğranmış domatesleri ve sarımsakları ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini atın.
Domatesler saldığı suyu çekene kadar pişirin.
Kızartılmış dilimleri fırın tepisine dizin.
Üzerlerine 2 yemek kaşığı iç malzemesinden ekleyin. Beşamel sosu için: Tereyağını eritin,rendelenmiş soğanı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Unu ekleyip hafif kavurun(rengi dönmesin). Üzerine süt ve tuzunu atıp hızlıca karıştırarak 2 dakika kadar pişirin.
Beşamel sosu patlıcanların üzerini kapatacak şekilde döküp yayın.
1.5 bardak suyun içinde salçayı eritin. Oturtmaların arasına dökün. Tepsiyi 200 derecelik fırına sürüp üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.
1 tatlı kaşığı salça,
1.5 su bardağı su
Hazırlanışı
Bostan patlıcanlarının kabuklarını alacalı soyup kalın dilimler halinde doğrayın.
Tost makinasında alt ve üstünü fırçayla çok az yağlayarak kızartın.
Eti, üzerine çıkacak kadar sıcak su ile düdüklü tencerede 2o dakika kadar pişirin. Suyunu ayrı bir yere süzün. (Yumuşak etlerde ön pişirmeye gerek yok)
Bir tavaya yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi alıp az yağda soteleyin.
İçine eti koyun ve hafif kızarana kadar kavurun.
Küçük doğranmış domatesleri ve sarımsakları ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini atın.
Domatesler saldığı suyu çekene kadar pişirin.
Kızartılmış dilimleri fırın tepisine dizin.
Üzerlerine 2 yemek kaşığı iç malzemesinden ekleyin. Beşamel sosu için: Tereyağını eritin,rendelenmiş soğanı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Unu ekleyip hafif kavurun(rengi dönmesin). Üzerine süt ve tuzunu atıp hızlıca karıştırarak 2 dakika kadar pişirin.
Beşamel sosu patlıcanların üzerini kapatacak şekilde döküp yayın.
1.5 bardak suyun içinde salçayı eritin. Oturtmaların arasına dökün. Tepsiyi 200 derecelik fırına sürüp üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments