HAŞHAŞLI PATATESLİ BÖREK
Malzemeler (12 adet börek için)
3 adet yufka
Sosu için:
2 yemek kaşığı haşhaş
1 çay bardağı zeytinyağı
İç malzemesi
1 büyük patates
1 küçük soğan
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Çok az karabiber, tuz
Nasıl Yapılır?
Öncelikle iç malzemesini hazırlayın. Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın.
Bir tavada küçük doğranmış soğanları çok az yağda sarartın. Kırmızı biberi atıp karıştırın.
Patatesleri, tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın
Malzemeler (12 adet börek için)
3 adet yufka
Sosu için:
2 yemek kaşığı haşhaş
1 çay bardağı zeytinyağı
Sponsorlu Bağlantılar
1.5 çay bardağı maden sodasıİç malzemesi
1 büyük patates
1 küçük soğan
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Çok az karabiber, tuz
Nasıl Yapılır?
Öncelikle iç malzemesini hazırlayın. Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın.
Bir tavada küçük doğranmış soğanları çok az yağda sarartın. Kırmızı biberi atıp karıştırın.
Patatesleri, tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın
Sosu için: haşhaşı bir kaba alın. Üzerine yağ ve maden sodasını ekleyip karıştırın.
Yufkanın birini serip üzerine 4-5 kaşık kadar sostan gezdirip, fırçayla her yerine sürün.
Yufkanın karşılıklı kenarlarını ortada birleştirin. Kuru yerlere de azar azar sosdan sürün.
Sonra uzun kenarları yeniden ortada birleştirerek kare şekil oluşturun.
Kareyi dörde bölün. Her parçaya çok az sostan sürüp orta kısmına 1 kaşık iç malzemesinden koyun.
Kareleri bohça gibi katlayıp, kat yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayın. Böreklerin üzerine kalan sosdan sürün. İsterseniz yumurta sarısı da sürebilirsiniz.
Börekleri 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun.
NOT: Bu böreği haşhaş yerine tahin ile de yapabilirsiniz. İsterseniz hiç birini koymadan 1 çay bardağı yağ ve 1 su bardağı sodayla da yapabilirsiniz.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.
Yufkanın birini serip üzerine 4-5 kaşık kadar sostan gezdirip, fırçayla her yerine sürün.
Yufkanın karşılıklı kenarlarını ortada birleştirin. Kuru yerlere de azar azar sosdan sürün.
Sonra uzun kenarları yeniden ortada birleştirerek kare şekil oluşturun.
Kareyi dörde bölün. Her parçaya çok az sostan sürüp orta kısmına 1 kaşık iç malzemesinden koyun.
Kareleri bohça gibi katlayıp, kat yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayın. Böreklerin üzerine kalan sosdan sürün. İsterseniz yumurta sarısı da sürebilirsiniz.
Börekleri 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun.
NOT: Bu böreği haşhaş yerine tahin ile de yapabilirsiniz. İsterseniz hiç birini koymadan 1 çay bardağı yağ ve 1 su bardağı sodayla da yapabilirsiniz.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments