Column Left

16 Şubat 2019 Cumartesi

Haşhaşlı Çiçek Çörek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Haşhaşlı Çiçek Çörek
Malzemeler
2 yumurta (sarilari üstüne)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı soda
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı seker
yarım paket yaş maya (20 gr)
yarım su bardağı nişasta
yaklaşık 3 su bardağı un
Arasına sürmek için: Haşhaş


Hazırlanışı
Malzemelerden yumurtalarin sarisini ayirip bir hamur yapilir.Hamur ikiye bölünür 10 dakika dinlendirilir.
Dinlenen hamurları çapı 35 yada 40 cm olacak şekilde açınız. Açtığımız hamurun üstüne yağla ezilmiş haşhaşi sürünüz ve diğer hamuruda açıp bunun üstüne kapatiniz.
Ortasına bir kase koyup papatya gibi kesiniz.Sonra kesilen uç kisimlari birer defa büküp üstüne yumurta sarilarini sürünüz ve mayalanmaya birakiniz. Mayalanan böreginizi 180 veya 190 derecede pişiriniz.
Not: Tepsiniz küçükse hamuru dörde bölüp iki tane küçük çiçek börek yapabilirsiniz.Allah bütün darda kalıp yiyecegi olmayanlara da bol nimetler nasip etsin.Amin.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments