Column Left

3 Eylül 2018 Pazartesi

ÇİKOLATA DOLGULU ELMAS KURABİYE

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar









.
.
.

ÇİKOLATA DOLGULU ELMAS KURABİYE
Malzemeler:
* 1 paket yumuşak margarin tercihen tereyağ
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 su bardağı nişasta(ben mısır nişastası kullandım)
* 2 paket kakao(25+25=50 gr)
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un
Üzeri için:
* Biraz toz şeker *1 pk.bitter & 1 pk.sütlü çikolata(80+80=160 gr)
* HAZIRLANIŞI:
Un-kabartma tozu ve vanilya haricindeki tüm malzemeyi iyice birbirine yedirerek yoğuruyoruz. Yavaş yavaş un ilavesi yaparken kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.cevizden biraz büyük toplar hazırlıyoruz.üzerine parmağımızla bastırıp çanak haline getiriyoruz.
👉burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta çanaklar çok ince ve yayvan olmayacak.pişince şekilleri daha da açılıyor çünkü)
En son tüm çanakları şekere bulayıp 170 derece fırında kontrollü olarak pişiriyoruz.(ortalama 15-20 dk da pişiyor)soğuduktan sonra Benmari usulü eritilen çikolata ile ortalarını dolduruyoruz(1 yemek kaşığı yeterli oluyor)çikolata biraz donmaya başlayınca isterseniz renkli şekerlemeler ile sunuma hazırlayabilirsiniz.afiyet olsun💜



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments