Column Left

3 Eylül 2018 Pazartesi

BEŞAMELLİ SEBZELİ KEBAP

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar









🌸@nerminmutfakta teşekkürler



BEŞAMELLİ SEBZELİ KEBAP

Yarım kilo parça dana eti
20 25 tane arpacık soğan
1 tane büyük boy havuç
3 tane orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 tane büyük boy kırmızı kapya biber
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı et suyu
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 5 yemek kaşığı tepeleme un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Rendelenmiş kaşar peyniri ( 1 su bardağı kadar)
Hazırlanışı:
Öncelikle etlerin üzerine çıkacak kadar su koyarak yumuşayana kadar haşlayın (bu işlemi düdüklü tencerede daha kısa sürede yapabilirsiniz )eğer koyun eti kullanacaksanız bu işleme gerek yok direk kavurarak kullanabilirsiniz ✏️derin bir tavaya sıvıyağ ve arpacık soğanları alıp bir kaç tur çevirip bir süzgeç yardımıyla aldığınız etleri ,küp doğranmış havuçu,küp doğranmış kırmızı biberi,küp doğranmış patatesi ,sarmısağı karabiber ve tuzu ilave edip yarım su bardağı et suyuyla sebzeler yumuşayana kadar pişirin✏️ Bezelyeniz konserve veya önceden haşlanmış ise en son ekleyip altını kapatın ✏️çok fazla pişirmeye gerek yok fırındada pişecek patates hafif yumuşayınca tamamdır✏️yemeği güveç kaplarına paylaştırıp beşamel sosu hazırlayın✏️tereyağını bir tavaya alın yağ eriyince unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kadar fazla sarartmadan kavurun sürekli karıştırarak sütü ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişirin tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın ✏️hazır olan sosu güveç kaplarının üzerine paylaştırıp en üstüne kaşar peyniri rendesi serperek 180 derece fırında kızarana kadar pişirin👌🏻😋Afiyetler olsun .

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments