Column Left

27 Kasım 2016 Pazar

Açma

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Açma 
Hamuru İcin:
3 yemek kasığı margarin
1 cay bardagı sıvıyag
1 cay kasıgı seker
2 tatlı kasıgı tuz
1 yas maya
1 su bardagı ılık süt
1 su bardagı ılık su
6 su bardagı un
Üzeri İcin:
1 Yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
1 cay kasıgı sıvıyag
Yapılısı:
Bir kabın icine margarin, sıvıyag, seker, tuz, maya, süt ve su koyalım ve elle karıstıralım. Ara ara un ekleyerek yoguralım. Yumusak ve yagli bir hamur olacak. Posete gecirelim ve en az 1 saat mayalanmaya bırakalım. 12 bezeye bölelim. Tezgahın üzerinde uzun sekil verelim. Bir ucunu yukari ve bir ucunu asagı cevirelim ve halka sekli verecek uclarını birlestirelim. Kagıtlı tepsiye dizelim ve üzerıne bez kapatalım. Yarım saat dinlendirelim. Bir kasenin icinde yumurta sarısı, pekmez ve sıvı yag karıstıralîm. Acmaların üzerıne sürelim. Isterseniz susam veya cörek otu serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmıs 180ºC fırında alt üst kızarana kadar pisirelım
Afıyet Olsun


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments