Column Left

27 Kasım 2016 Pazar

Pastane Açması

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Pastane Açması

Hamur Malzemeleri:
1 su bardagı ılık süt
1 sise maden suyu (oda sıcaklıgında)
1 bardak sıvı yagı
2 paket ins tant maya
2 adet yumurta (sarısı dısına akları icine)
Yarım su bardağı seker
1 tatlı kasıgı mahlep
1 tatlı kasıgı tuz
Aldığı kadar un (5-6 bardak kadar)

İcine Sürmek İcın: 
Tereyağı

Üzeri icin:
2 yumurta sarısı
Biraz zeytinyagı
Susam

Hazırlanısı:
Tüm hamur malzemeleri derın bir kapta yumusak ele yapısmayan bir hamur elde edilınceye kadar iyice yogrulur.Hamur üzeri örtulü bir sekilde 1 saat kadar dinlendırilerek mayalandırılır.Daha sonra mayalanmıs hamurla cok uğrasmadan pogaca seklinde elde acılarak yuvarlak hale getirilir.İcine erıttigimiz tereyagından biraz sürülür.Sonra rolu yapılarak iki ucundan ters tarafa cevrilir simit sekli verilerek tepsiye dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı ve susam ile 1 saat kadarda tepside mayalanması beklenir daha sonra önceden ısıtılmıs 190 derecelik fırında pisirilir.Pistıkten sonra acmalarımız servise hazırdır.

Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments