Cepli Poğaça
Malzemeler:
1 su bardagı ılık süt
1.5 su bardagı ılık su
1 tatlı kasıgı tuz
1.5 yemek kasıgı seker
Yarım su bardagı sıvı yag
Alabildigi kadar un
1 su bardagı ılık süt
1.5 su bardagı ılık su
1 tatlı kasıgı tuz
1.5 yemek kasıgı seker
Sponsorlu Bağlantılar
1 paket yas mayaYarım su bardagı sıvı yag
Alabildigi kadar un
Yapılısı:
Ilık su,süt,tuz,maya ve seker iyice cırpılır.Cırptıgımız malzemeye un yavas yavas ilave edilip hamur yogrulur.Yogrulan hamurun üzeri örtülüp yaklasık 1 saat kadar dinlendirılir.Dinlenen hamurdan bezeler koparılıp merdane yardımıyla pasta tabagı büyüklügünde acılır.İcine fırca yardımıyla sıvı yag sürün katladıgınız katada sürün ve dörde katlayıp tepsiye dizın.Üzerine yumurta sarısı sürüp istege göre cörek otu veya susam serpin.190 derece fırında pisen pogacaları soguduktan sonra icine domates,dilim kasar,maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz
Ilık su,süt,tuz,maya ve seker iyice cırpılır.Cırptıgımız malzemeye un yavas yavas ilave edilip hamur yogrulur.Yogrulan hamurun üzeri örtülüp yaklasık 1 saat kadar dinlendirılir.Dinlenen hamurdan bezeler koparılıp merdane yardımıyla pasta tabagı büyüklügünde acılır.İcine fırca yardımıyla sıvı yag sürün katladıgınız katada sürün ve dörde katlayıp tepsiye dizın.Üzerine yumurta sarısı sürüp istege göre cörek otu veya susam serpin.190 derece fırında pisen pogacaları soguduktan sonra icine domates,dilim kasar,maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments