Column Left

10 Ağustos 2015 Pazartesi

Gül Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Gül Poğaça
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket yaş maya
2 tane yumurta ( bir tanesinin sarısı üzerine sürülecek )
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
yapılışı:
Ilık suyun içinde maya ve şeker eritilir. Un hariç diğer malzemeler karıştırılır. Un azar azar dökülerek yumşak kıvamda bir hamur hazırlanır. Hamur mayalanması için 20dk bekletilir. çay bardağından biraz büyük olacak şekilde yuvarlak olarak açılır. Tam ortasına İç malzememiz koyularak hamur dört köşesinden çok dipten olmayacak şekilde bıçak ile kesilir. 200 derecede altı üstü pembeleşene kadar pişirilir.
not:mayalanması için çok bekletmeyin çünkü çok kabarırsa pişince gül şeklini kaybediyor.Kek Dünyası'na  Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments