Column Left

18 Ocak 2017 Çarşamba

Portakal Soslu Nişastalı Kek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler:
Dikdortgen borcam ıcın olculer
4 yumurta
1 su bardagi seker
2 turk kahvesi fincanı sviyag
2 turk kahvesu fincanu su
1 su bardagi nısasta
1 su bardagi un
2 paket kabartma tozu
1 paket sekerlı vanılın
Uzerı ıcın
1 su bardagi sut
Kreması ıcın
1 paket vanilyalı puding
Puding ıcın paket olcusunden yarım su bardagi eksık sut
1 paket pasta kreması
Pasta kremasını hazırlamak ıcın 1 su bardagi sut
Portakal sos ıcın
2,5 su bardagi portakalsuyu
1 paket vanılyalı pudıng
Hazırlanisi
Yumurta ve sekeri mıkser yardımıyla 5 dakika kadar cirpalım. Sıvıyag ve suyu ekleyelım karistiralım. Kuru malzemeleri eleyerek kek harcımıza ekleyelim ve malzemeler birbiriyle iyice ozlesene kadar karistiralim Kek harcımız sıvı bir kıvamda fazladan un yada nısasta eklemeyın. Margarın ıle yagladigimız borcam tepsımıze kek harcimizi alalım. 180 derecede altın sarısı renk alana kadar pısırelım
Bu arada kremalarımızı hazırlayalım. Vanilyalı pudıngı pısırelım sogumaya bırakalım. Pasta kremasını cırpıp sogutalım. Pudıng ve pasta kremasını tahta bir kaşık ile birbirine iyice karistıralim. Mikser yada rondo kullanmayın krema kıvamı bozulmasın.
Portakal sos ıcın portakal suyu(hazır yada elde sıkın) ve pudıngı tencereye alalım ve pısırelım sogumaya bırakalim.
Kekimiz pısınce yani fırından cikınca ılk sıcakligi biraz gecınce sutu yemek kasigi ile her tarafına gelecek sekilde dokelim. Kekimız sogumaya bırakalım. Soguyunca yine soguk olan vanılyalı kremamızı daha sonra portakallı kremamızı surelim dolapta en az 2 saat dinlenmeye bırakalim. Nefis pastamız hazır emin olun mısafirlerinize yaptıginızda tarifini isteyecekler.Afiyet olsun.cigdem’ce Lezzetler‘e Tesekkurler




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments