Sponsorlu Bağlantılar
PİYANO ÇİZGİLİ KURABİYE
Malzemeler
150 gr. tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağına yakın un
1 su bardağı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Ayrıca: 1,5 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı sütyapılış
Piyano Kurabiye Nasıl Yapılır?
Oda ısısında yumuşamış yağı, pudra şekeriyle iyice yoğurun. Zeytinyağı, yumurta ve nişastayı ekleyip karıştırın.
Kabartma tozu, vanilyayı ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamuru ikiye bölün. Kakao ekleyeceğiniz kısım diğerinden daha büyük olsun.
Malzemeler
150 gr. tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağına yakın un
1 su bardağı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Ayrıca: 1,5 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı sütyapılış
Piyano Kurabiye Nasıl Yapılır?
Oda ısısında yumuşamış yağı, pudra şekeriyle iyice yoğurun. Zeytinyağı, yumurta ve nişastayı ekleyip karıştırın.
Kabartma tozu, vanilyayı ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamuru ikiye bölün. Kakao ekleyeceğiniz kısım diğerinden daha büyük olsun.
Büyük hamur parçasına kakaoyu ve 1 yemek kaşığı sütü ekleyip yoğurun.
Sade ve kakaolu parçayı ayrı ayrı, yarım cm kalınlığında açın.
3 cm eninde şeritler kesin. 4 şerit sade, 3 şerit kakaolu olacak.
1 sade, 1 kakaolu olacak şekilde, üst üste 7 kat hamur dizin.
Kalan kakaolu hamuru bir şeffaf folyo üzerinde yine yarım cm kalınlığında açın. Üst üste dizdiğiniz hamurları açtığınız kakaolu hamurun ortasına yerleştirin. Şeffaf folyo yardımıyla ortadaki hamuru kakaolu hamurla kaplayın. Fazlalıkları alın. Şeffaf folyoya sarıp dondurucuya koyun.
Dondurucuda en az 1 saat bekletin. Keserken dilimlerin bozulmaması lazım. Eğer çok donarsa bu kez dilimler kırılır. Yani yarı donmuş halde olmalı.
Hamuru yarım cm kalınlığında dilimlere ayırın ve aralıklı olarak pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kurabiyeleri kızartmadan pişirin.
Afiyet şifa olsun.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.
Sade ve kakaolu parçayı ayrı ayrı, yarım cm kalınlığında açın.
3 cm eninde şeritler kesin. 4 şerit sade, 3 şerit kakaolu olacak.
1 sade, 1 kakaolu olacak şekilde, üst üste 7 kat hamur dizin.
Kalan kakaolu hamuru bir şeffaf folyo üzerinde yine yarım cm kalınlığında açın. Üst üste dizdiğiniz hamurları açtığınız kakaolu hamurun ortasına yerleştirin. Şeffaf folyo yardımıyla ortadaki hamuru kakaolu hamurla kaplayın. Fazlalıkları alın. Şeffaf folyoya sarıp dondurucuya koyun.
Dondurucuda en az 1 saat bekletin. Keserken dilimlerin bozulmaması lazım. Eğer çok donarsa bu kez dilimler kırılır. Yani yarı donmuş halde olmalı.
Hamuru yarım cm kalınlığında dilimlere ayırın ve aralıklı olarak pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kurabiyeleri kızartmadan pişirin.
Afiyet şifa olsun.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments