Sponsorlu Bağlantılar
EVDE KEDİDİLİ BİSKÜVİ YAPIMI
Malzemeler
3 adet yumurta
1 fiske tuz
1 çay bardağı şeker(100 gr.)
3/4 su bardağı un ( 80 gr. veya 3 dolu yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
yapım aşamaları
Kedidili Bisküvi Nasıl yapılır?
Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın.
Beyazını bir fiske tuzla beraber kar haline gelene kadar mikserle çırpın.
Şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
Malzemeler
3 adet yumurta
1 fiske tuz
1 çay bardağı şeker(100 gr.)
3/4 su bardağı un ( 80 gr. veya 3 dolu yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
yapım aşamaları
Kedidili Bisküvi Nasıl yapılır?
Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın.
Beyazını bir fiske tuzla beraber kar haline gelene kadar mikserle çırpın.
Şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
Bu aşamadan sonra mikseri bırakın.
Yumurta sarılarını teker teker ekleyip silikon veya tahta spatula yardımı ile beyaza yedirin. Daima kenarlardan alıp, ortaya ekleyerek karıştırın. Hızlı hareket ederseniz havasını söndürürsünüz.
Unu, nişastayı ve kabartma tozunu eleyerek, 2 aşamada karışıma ekleyin. Spatulayla karıştırın.
Hamuru ucu kesik bir sıkma poşetine koyun. Tepsiye pişirme kağıdı serin. Üzerine de biraz un serpin.
Aralıklı olarak ve kalın bir parmak şeklinde tepsiye dizin. (En fazla 10 cm uzunluğunda olsun)
Üzerlerine arzuya göre toz şeker serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 10 veya 12 dakika kadar bisküvileri pişirin.
Fırından aldığınız bisküviler soğuduktan sonra hava almayan bir kapta saklayın.
Afiyet olsun!
NOT: Kedidili bisküvileri bir poşete koyup, uzun süre dondurucuda saklayabilirsiniz. Bu kedidili bisküvileri ile nefis bir tiramusu da yaparız artık değil mi Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.
Yumurta sarılarını teker teker ekleyip silikon veya tahta spatula yardımı ile beyaza yedirin. Daima kenarlardan alıp, ortaya ekleyerek karıştırın. Hızlı hareket ederseniz havasını söndürürsünüz.
Unu, nişastayı ve kabartma tozunu eleyerek, 2 aşamada karışıma ekleyin. Spatulayla karıştırın.
Hamuru ucu kesik bir sıkma poşetine koyun. Tepsiye pişirme kağıdı serin. Üzerine de biraz un serpin.
Aralıklı olarak ve kalın bir parmak şeklinde tepsiye dizin. (En fazla 10 cm uzunluğunda olsun)
Üzerlerine arzuya göre toz şeker serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 10 veya 12 dakika kadar bisküvileri pişirin.
Fırından aldığınız bisküviler soğuduktan sonra hava almayan bir kapta saklayın.
Afiyet olsun!
NOT: Kedidili bisküvileri bir poşete koyup, uzun süre dondurucuda saklayabilirsiniz. Bu kedidili bisküvileri ile nefis bir tiramusu da yaparız artık değil mi Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments