Column Left

16 Şubat 2019 Cumartesi

PATATESLİ AYÇİÇEĞİ KURABİYE

Sponsorlu Bağlantılar
PATATESLİ AYÇİÇEĞİ KURABİYE
Malzemeler
2 yumurta
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
Sponsorlu Bağlantılar
Yarım paket kabartma tozu
3.5-4 su bardağı un
1.5 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
3 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
8-10 dal ince doğranmış maydanoz
Karabiber, tuz, isteğe bağlı kırmızı biber
Üzeri için
1 det yumurta sarısı(ben ayrıca kullandım)
İç ay çekirdeği
nasıl Yapılır?
Soğuk tereyağı ve unu robottan geçirin. Robotunuz yoksa yumuşak tereyağı kullanın.


Sıvıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yeniden yoğurun. Ben yoğurma işlemini tamamen robotta yaptım.
Un serptiğiniz tezgaha hamuru alın. Üzerine de un serpip merdaneyle yarım santim kalınlığında açın.
Bir su bardağı veya yuvarlak kurabiye kalıbıyla hamurdan daireler kesin.
Dairelerden birinin ortasına patatesli içten koyun. Kenarlarına iç malzemenin gelmemesine dikkat edin.
2. daireyi diğerinin üzerine kapatın. Ortasını ve kenarlarını hafifçe bastırın.
Bıçakla veya kürdanın ucuyla kurabiyenin kenarlarına eşit aralıklarla 8 kesik atın.
Çocuklar için kurabiyelerin bir kısmına tahta şişlerden takabilirsiniz. Ben ince kürdan kullandım fakat kalın ve yassı kürdan çok daha sağlam olur.
Kurabiyelerin üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün.
Kurabiyenin tam orta kısmına iç ay çekirdeği serpin.
175 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun. Şükrünüz bol olsun…Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments