Sponsorlu Bağlantılar
Kömbe Antakya kurabiyesi
Antakya’nın Kömbe Kurabiyesi
Malzemeler
Yarım paket tereyağı( 125 gr)
1 su bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su ve süt yarı yarıya
1 yemek kaşığı kömbe baharatı (tarçın,yeni bahar,muskat,karanfil, zencefil, mahlep, dövülmüş damla sakızı)
1 paket kabartma tozu
5.5 su bardağına yakın tepeli un
Kömbe kurabiye nasıl yapılır?
Antakya’nın Kömbe Kurabiyesi
Malzemeler
Yarım paket tereyağı( 125 gr)
1 su bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su ve süt yarı yarıya
1 yemek kaşığı kömbe baharatı (tarçın,yeni bahar,muskat,karanfil, zencefil, mahlep, dövülmüş damla sakızı)
1 paket kabartma tozu
5.5 su bardağına yakın tepeli un
Kömbe kurabiye nasıl yapılır?
Tereyağını eritip yoğurma kabına alın.
Zeytinyağı, su ve süt karışımı, şeker ve kömbe baharatını ekleyip karıştırın.
Kabartma tozunu ilave edin. Unu bardak bardak ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve susama batırın.
Kerebiç kalıplarının içine koyup elinizle bastırın. Yavaşça tepsiye ters çevirip kalıptan ayırın.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırına kömbeleri sürün.
Fırına sürdükten hemen sonra ısıyı 160 dereceye düşürün.
Üzerleri pembeleşene kadar aynı ısıda fırında tutun.
Bu kurabiye uzun süre dayanıyor. Eğer mutfağınız çok nemliyse, kömbeleri kapaklı bir kavanozun içine koyup, hava almasını engelleyin.Kurabiye kalıplarımı yıllar evvel, Malatya’da ki, meşhur Büyük Baharatçı’dan almıştım. Bu kalıplarla kurabiye yapmak çok zevkli. Ama benim gözüm hâlâ ahşap olanlarında …Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.
Zeytinyağı, su ve süt karışımı, şeker ve kömbe baharatını ekleyip karıştırın.
Kabartma tozunu ilave edin. Unu bardak bardak ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve susama batırın.
Kerebiç kalıplarının içine koyup elinizle bastırın. Yavaşça tepsiye ters çevirip kalıptan ayırın.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırına kömbeleri sürün.
Fırına sürdükten hemen sonra ısıyı 160 dereceye düşürün.
Üzerleri pembeleşene kadar aynı ısıda fırında tutun.
Bu kurabiye uzun süre dayanıyor. Eğer mutfağınız çok nemliyse, kömbeleri kapaklı bir kavanozun içine koyup, hava almasını engelleyin.Kurabiye kalıplarımı yıllar evvel, Malatya’da ki, meşhur Büyük Baharatçı’dan almıştım. Bu kalıplarla kurabiye yapmak çok zevkli. Ama benim gözüm hâlâ ahşap olanlarında …Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments