Column Left

16 Şubat 2019 Cumartesi

Limon Sıkacağıyla Elmalı Kurabiye Yapımı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ELMALI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler
150 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
4 su bardağına yakın un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
İç malzemesi için:
4 adet büyük elma
5 yemek kaşığı toz şeker (Elma tatlıysa 3 yemek kaşığı yeter)
1 çay kaşığı toz tarçın,
1 su bardağı ceviz içikurabi


Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?
Önce iç malzemeyi hazırlayın. Elmayı rendeleyin. Şekeri ekleyin. Suyunu çekip karamelize olana kadar pişirin. Cevizi ve tarçını da ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamur malzemelerinden un ve kabartma tozu hariç, diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarı değişebilir. Artırmak veya eksiltmek gerekebilir.
Hamurdan küçük yumurta büyüklüğünde alıp limon sıkacağının oyuk kısmına yerleştirin. Ben bunu yaparken önce tek kat bir poşeti sıkacağın üzerine yerleştirip sonra hamuru koydum. Bu şekilde kalıptan çabuk çıkıyor.
Hamuru içli köfte oyar gibi kalıbın içinde oyun. İçine bir tatlı kaşığı kadar iç harcından koyun ve kenarda kalan kısımları poşetin yardımıyla içe doğru kapatın.
Yağlanmamış tepsiye dizip 170 derecede önceden ısıtılmış fırına sürün. Pembeleşince fırından çıkarın.
İlk sıcaklığı geçince üzerine bolca pudra şekeri serpin.
Afiyet şifa olsun.
NOT: Bereketli bir tariftir. Malzemeleri yarıya düşürebilirsiniz. Hamurun şeker oranı az. Dilerseniz 1 bardak şeker kullanabilirsiniz.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments