Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
200 gr. tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya şekeri
3,5-4 su bardağı un
(Kabartma tozu yok!)
Arası için: Krem çikolata
Çokoprens Kurabiye Nasıl Yapılır?
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını pudra şekeriyle beraber bütünleşene kadar yoğurun. Zeytinyağı ve yumurtayı da ekleyip karıştırın.
200 gr. tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya şekeri
3,5-4 su bardağı un
(Kabartma tozu yok!)
Arası için: Krem çikolata
Çokoprens Kurabiye Nasıl Yapılır?
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını pudra şekeriyle beraber bütünleşene kadar yoğurun. Zeytinyağı ve yumurtayı da ekleyip karıştırın.
Vanilya ve unu ekleyip yoğurun. Unu bardak bardak ilave edin. Un farklılıkları olabilir. Kıvamı çok yumuşak veya sert olmamalı.
Hamuru şeffaf folyo serilmiş tezgahın üzerinde merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Eğer üzerine de şeffaf folyo serip açarsanız daha kolay ve pürüzsüz açabilirsiniz.
Hamuru tıtıklı yuvarlak kurabiye kalıplarının orta boyuyla kesin ve folyonun yardımıyla dikkatlice alıp hafif yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
Küyük tahta çöp şişlerin arka tarafıyla kurabiye hamurlarının üzerine bastırarak küçük delikler oluşturun.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra aralarına krem çikolata sürerek iki kurabiyeyi birleştirin.
Hava almayan saklama kaplarında bir kaç hafta bozulmadan saklayabilirsiniz.
Afiyet şifa olsun.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.
Hamuru şeffaf folyo serilmiş tezgahın üzerinde merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Eğer üzerine de şeffaf folyo serip açarsanız daha kolay ve pürüzsüz açabilirsiniz.
Hamuru tıtıklı yuvarlak kurabiye kalıplarının orta boyuyla kesin ve folyonun yardımıyla dikkatlice alıp hafif yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
Küyük tahta çöp şişlerin arka tarafıyla kurabiye hamurlarının üzerine bastırarak küçük delikler oluşturun.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra aralarına krem çikolata sürerek iki kurabiyeyi birleştirin.
Hava almayan saklama kaplarında bir kaç hafta bozulmadan saklayabilirsiniz.
Afiyet şifa olsun.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments