Column Left

31 Ocak 2019 Perşembe

Mini Su Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Mini su boregi
2yumurta
2y.kasigi zeytinyag
1su bardagi su
1.5tatli kaşigi Tuz
Aldigi kadar un kivamı oldukca sert olmali
Arasina peynir maydanoz
Aralarina gezdirmek icin yarim paket tereyag
Haşlamak için 
Su ve tuz
Yumurtalara suyu ekledikten sonra karıştırırız.
Karışınca unu ve tuzu ilave ederek sıkı bir hamur yoğururuz.
Bu hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler yaparız (ben 11 bezeye boldum 2kucuk tepsi yaptim)
Bezelerin üzerini hafif nemli bir tülbentle örter, Yarım saat dinlendiririz.
Diğer tarafta rendelemiş olduğumuz peyniri ve ince kıydığımız maydanozu birbiriyle harmanlarız.
Başka bir tavaya yağı koyar eritiriz. Yağ ve peynir hazır olur.




Dinlenmiş olan bezeleri un yardımıyla açarız. Buyuklugunu pisiriceginiz tavaya gore ayarlayabilirsiniz tavayi yaglayin sonra2tane actiginiz yufkayi biri alta biri uste kullanicak oyuzden haslamiyoruz
3 tanesini açınca genişçe bir tencerede hasliycaz kaynamakta olan suyun içerisine öncelikle tuz atarız. Tuz olmazsa yufka parçalanır. Sudan çıkmaz.
Sonra açtığımız yufkaları iki elimizle tutarak yavaşça suyun içine serer gibi bırakırız.
Tahta kaşıkla kenarlardan yufkanın üzerine su atarız ki yufka birbirine yapışmasın.
Islanan yufkayı hemen yanımızda bulunan soğuk su dolu kabın içine alırız.
Sonra elimizle fazla suyunu sızdırarak yağlamış olduğumuz tepsiye buruşuk bir şekilde yerleştiririz.
Soğuk su ılıklaşacağından gerekirse degistirmelisiniz . Soğuk olmalı.tavaya ilk haslamadiginizi serin yaglayin uzerine 2. yufkayi haşlayin tavanin icine kirisik serin yag gezdirin yaglayin peynir karisimini dokun sonra kalan 3. yufkayida ayni islemi yapin yag gezdirin burayada biraz peynir serpin sonra 4.yufkayi serin yag gezdirin en uste haslanmamis yufkayi serin ve uzerini yaglayin kisik ateste tavada cevirerek pisirin.Tarifi için @ozlem_sbh 'a teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments