Column Left

16 Kasım 2018 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KARAMELİZE MANTAR

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar










ZEYTİNYAĞLI KARAMELİZE MANTAR
Malzemeler
500 gr mantar
3 adet kapya biberi
4 adet sivri biber
2 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsak

Hazırlanışı
Küçük mantar tercih edilerek mantarlar bir kaba alınır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.
Süre sonunda bir kaç kez yıkanarak kumlarından arındırılır.
Sap kısmından çok az kesilerek süzgece alınan mantar bir kaç dakika bekletilir. Tencereye doğranmadan mantar alınır ve tencerenin ağzı kapatılır.
Suyunu çıkaran mantarın tencere kapağı açılır ve suyunu çekmesi sağlanır.
Ocağın altı yarım şekilde bu işlem yapılır. Diğer yandan soğanlar yarım ay şeklinde doğranır ve sarımsak da soyularak doğranır ve suyunu çeken mantara ilave edilir.
Zeytinyağı ve tuz ilave edilir ve pişirilir.
Bir kaç dakika pişirilen soğana iri şekilde doğranmış ve çekirdekleri çıkarılmış biberler de ilave edilir ve tencerenin ağzı hiç kapatılmadan biberlerin de pişmesi sağlanır.
Biberlerin de kızardığını gördüğümüz zaman yemeğimiz artık hazır demektir. Servis tabağına alınan yemeğimiz ister sıcak ister ılık istenirse de soğuk şekilde tüketilebilir.
AFİYET OLSUN. !
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments