Column Left

21 Kasım 2018 Çarşamba

PATATES KROKET

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar







PATATES KROKET
5-6 adet haşlanmış patates
2 adet yumurta sarısı (akını bulamak için kullanacağız)
Karabiber 
Pul biber 
Kırmızı Toz Biber
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
50 gr oda ısısında tereyağı

BULAMAK İCİN ;
Yumurta akı
Un
Galeta unu .
Kızartmak için Sıvı yağ

HAZİRLANİSİ ;
Patatesler haşlanıp rendelenir , üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ,tereyağ,yumurta sarısı ve baharatlar eklenip yoğurulur. .
Hazırladığımız harç buzdolabında 30 dakika dinlenip soğumaya bırakılır.
.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır avuç içince rulo şeklinde yuvarlanır.
.
Önce una,sonra yumurta akına en son olarak da galeta ununa bulanarak kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. . Ketçap mayonez veya yoğurtla tüketebilirsiniz. 
Afiyet olsun




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments