Column Left

3 Ekim 2018 Çarşamba

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar








Limonlu Çatlak Kurabiye

🍋2 yumurta
🍋yarım çay b. sıvıyağ
🍋3 yemek kşğ pudra şekeri
🍋1 adet limonun kabuğunun rendesi
🍋1 adet limonun suyu
🍋1 paket kabartma tozu
🍋1 paket vanilya
🍋2,5 ile 3 su bardağı arası un(kontrollü ekleyelim)
🍋1 su b. pudra şekeri(bulamak için)
✅su brdğ ölçüsü 200 ml
👉Bu kurabiyenin hamuru normal kurabiye hamuru gibi olmayacak ele yapışan bir kıvamı var oyüzden fazla un eklemeyin
👉Yoğuracağımız kaba yumurtaları ,pudra şekerini,sıvıyağı,vanilyayı, limon suyu ve kabuğunu alıp karıştıralım unun ilk bardağını ve kabartma tozunu ekleyip elimizle karıştıralım ikinci bardak unuda alalım.
👉Artık unu dikkatlice koyalım ben iki buçuk bardaktan biraz fazla koydum ele yapışan bir kıvamda olmalı,elimizi sıyırıp hamur kabını streçleyip buzdolabına koyalım en az 30 dk dinlendirelim
👉Bir su bardağı pudra şekerini bir tabağa koyalım Hamurdan yemek kaşığıyla ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hızlı bir şekilde avucumuzda yuvarlayıp pudra şekeri dolu tabağa koyup heryerini bolca pudra şekerleyelim yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizelim(yapışma fazla olursa parmaklarızı hafif pudra şekerine batırıp avucunuzada sürün)
👉Tepsi dolunca kalan pudra şekerini kurabiyelerin üzerlerine eleyin(Benim 18 tane oldu)
👉Bir diğer önemli kısmı çok fazla pişirmemek fırına göre değişebilir.Önceden ısıtılmış 170 derecede 10-15 dakika arası pişirelim.Fırına atınca mutlaka saate bakın ve bir yere ayrılmayın😉
Ben 12 dakikada çıkardım fırından👌 oda ısısında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz



Der

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments