Column Left

19 Ekim 2018 Cuma

HASHASLI ACMA KETE

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar










HASHASLI ACMA KETE
....................................... ........ ....
2 su bardağı ilik süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta akı
3 çorba kaşığı kuru maya
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

Haşhaşlı harç için; 
250 gram tereyağ veya margarin
2 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
2 çorba kaşığı şeker

Üzeri için; 
Yumurta sarisi

Hazırlanışı

Geniş bir kabın içine; ılık süt, tuz,yoğurt
,Ilık su , şeker, sıvı yağ, yumurta akı ve mayayı koyup karıştıralım yavaş yavaş un ilave edelim kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım.
Hamurumuzu 1 saat mayalanmaya bırakalım.

Tereyağını tavaya koyup eritelim, eriyince içine haşhaş ve şekeri ilave edip, karıştıralım.

Dinlenen hamuru 6-7 bezeye ayıralım. Her bir bezeyi oklavayla açalım ve haşhaşlı harçtan her yerine sürelim ve hamuru ortadan ikiye keselim. Kestiğimiz hamuru rulo şeklinde saralım. Bu rulolardan toplamda 4 adet kete çıkacaktır.
Fırın tepsimize koyup yumurta sarısını sürüp yarım saat dinlendirelim.

200 derecede pişirelim.
Afiyet olsun😋😋😋


deryali_lezzetler'e teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments