Column Left

18 Ekim 2018 Perşembe

GOBİT EKMEK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar










GOBİT EKMEK😋🌸
Malzemeler
8 -8 bucuk su bardağı arasi un
2  su bardağı ılık süt
1 su bardağı ilik su
1 yemek  kaşığı tuz
1 yemek kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı Dolusu yoğurt 
Hazırlanışı
Öncelikle mayamızı derin bir kaseye alip uzerine  şekeri ilave ediyoruz daha sonra1 su bardağı ılık suyu üzerine döküp ağzını kapatıp kabarmasını bekliyoruz.
Unumuzu hamur yoğuracağımız leğenimizin içine alıyoruz ortasını havuz şeklinde açıp kabaran mayamızı ilave ediyoruz tuzumuzu ve yağımızı koyduktan sonra ılık sütümüzü yavaş yavaş ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Eğer un az geldiyse biraz daha ilave edebilirsiniz. Yoğurduğumuz hamuru ağzını kapatıp 45 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz. Mayalanan hamurdan
mandalina büyüklüğünde bezeler alalıp tatlı tabağı büyüklüğünde aciyoruz hamurumuz çok ince çok yada çok kalın olmayacak orta kalınlıkta olsun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamurlarımızı yerleştirelim yarim saat kadar tepsi mayasi icin bekletip fırına verelim.
Önceden ısınmış 225 derecelik fırınımızda hamurların üzeri kızarana kadar pişirelim ve hamurlarımız pişerken asla kapağı aç kapat yapmayalım çünkü o zaman fırın soğuyor ve hamur şişmiyor.Bu yüzden hamurun üzeri ve alti kızarınca alalım balon ekmeklerimizi 😊👍




Hilalın Mutfağına Teşekkürler

https://www.instagram.com/hilalin_mutfagi_/
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments