Column Left

1 Eylül 2018 Cumartesi

KEK KALIBINDA BÖREK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


















KEK KALIBINDA BÖREK

4 adet  yufka
SOSU İÇİN :
2 yumurta
1,5 su bardağı  süt
yarım su bardağı  sıvıyağ
İÇİ  İÇİN : Peynir, maydanoz
HAZIRLANIŞI
Börek için  önce  sosu hazırlanır.Bunun için  yumurta,süt ve sıvıyağ  karıştırılır.
Kek kalıbı sıvıyağla yağlanır.Yufkanın biri ortasına serilir.Diğer yufka koparılarak sosa batırılır ve kalıba serilir.Diğer parçalarda aynı şekilde serilir. İki yufkadan sonra peynirli  iç konur ve diğer yufkalarda aynı şekilde sosa batırılarak serilir.Üzerinede sos sürüp 180°fırında  üzeri kızarana  kadar  pişirilir.
Biraz soğuduktan  sonra ters çevrilerek servis edilir.
AFİYET  OLSUN 😋 👍 👌



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments