Column Left

1 Eylül 2018 Cumartesi

AŞURE

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar









AŞURE

MALZEMELER:
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 su bardağı kuru fasulye(haşlanmış)
yarım su bardağı pirinç
15 tane kayısı (küçük doğranmış)
10 tane incir(küçük doğranmış)
1 su bardağı üzüm
1 tane elma (küp doğranmış)
1 çimdik tuz
1 tane portakal kabuğu rendesi
1 kilo şeker
1 tane çubuk tarçın
1 su bardağı süt
fındık ,fıstık , nar

YAPILIŞI: Buğday geniş bir tencereye alınır. Üzerini 4-5 parmak geçecek şekilde su koyulup bir taşım kaynatılır. Bir gece yada 4-5 saat kapak kapatilarak bekletilir. Bekletilen buğdaya yine 4 parmak geçecek kadar su eklenip kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Buğdaylar yumuşamaya yakın pirinç, nohut , fasulye , tuz, şeker ( zevkinize göre tadını ayarlayabilirsiniz ) ve çubuk tarçın ilave edilir. Kaynamaya devam ederken sırası ile elma , üzüm , kayısı ve incir koyulup malzeme yumuşayana kadar kaynatılır. En son süt ve portakal kabuğu eklenip ocaktan alınır ( bekledikce suyunu çekebileceği için susuz olmamasına dikkat edelim ). Servis yapılacak kaselere boşaltılır ve servise yakın üzerinin malzemesi eklenir...

NOT: süt kullanmayabilirsiniz... ortalama 12-15 kase olabilir. Kasenin büyüklüğüne gore değişebilir.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments