Column Left

27 Ağustos 2018 Pazartesi

Haşhaşli Sultan Tatlisi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar












Haşhaşlı Sultan Tatlısı

125 gr tereyağı ( yumuşak)
1 yumurta
Yarım su bardağı irmik
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 vanilya
1 kabartma tozu
2, 5 su bardağı un ( kontrollü ekleyin)

Bulamak için
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı süt
Üzerine ceviz veya fındık

Şerbet
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
Arzuya göre 1 karanfil ( ben koymadım )

Yapılışı:
Şerbeti 10 dk. kaynatıp soğumaya bırakın. Hamur malzemeleriyle ele yapışmayan bir hamur yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda hafif yuvarlayın.  Önce süte, sonra haşhaşa bulayın. Tepsiye dizin. Üzerlerine birer parça ceviz koyup biraz bastırın. Ancak pişince cevizler düşeceği için burda bir püf noktası vereyim🔴 Ceviz veya fındığı önce yumurta akına batırırsanız , tatlının üzerine koyduğunuzda tatlıyla bütünleşir ve düşmez😉 175 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin. 15 dk gibi bir sürede pişti benim tatlılarım.
Tatlılar sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirin. 2 saat sonra yemeye hazırdır👌👌 Bu ölçülerden 20 tane çıkıyor👌


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments