Column Left

20 Aralık 2016 Salı

Kadayıflı Sarma

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar



Kadayıflı Sarma
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 tatlı kasıgı kadar yogurt
1 cay bardagı kadar sıvı yag
1 cay bardagı kadar su ,Un
Birkac damla limon suyu
Cay kasıgının ucuyla az miktar tuz
300 gr. Tel kadayıf
1 su bardağı ceviz ici
250 gr. Tereyagı ve margarin karısımı
Hamuru acmak icin bir miktar nisasta
Şerbeti İcin: 3 su bardagı seker, 2,5 su bardagı su, bir kac damla limon suyu
Yapılısı: 
Yumurta, sıvı yag, su, limon suyu, yogurt, tuz ve un karıstırılarak cok sert olmayacak bir hamur elde ediyoruz ve yaklasık 40 dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar kopararak yemek tabagı büyüklügünde acıyoruz. Aralarına nisasta serperek üst üste koyuyoruz. Hepsini birden aynı anda acıp inceltiyoruz. Yufkaları iki iki ayırıp, cevresinin yarısına yuvarlak olacak sekilde hafif yagla tel tel actıgımız kadayıftan ve cevizden serpip sıkı bir sekilde rulo yapiyoruz. 1-2 cm genisliginde kesip yan cevirip tepsiye diziyoruz. Üzerine erittigimiz tere yagı ve margarin karısımını döküp 180 derecede kızarana kadar pisiriyoruz. Şerbeti icin su, seker ve limon suyunu kaynatıyoruz. Sarmalar ılık serbet de ılıktan biraz daha sıcakken üzerine döküyoruz. Toz fıstıkla süsleyip servis yapıyoruz.Simdiden kolay gelsın
Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments