Column Left

20 Aralık 2016 Salı

Hindistan Cevizli Ayranlı Kek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Hindistan Cevizli Ayranlı Kek

Malzemeler:
250 gr tereyagı
400 gr toz seker
5 tane yumurta
100 gr un
80 gr toz hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 su bardagı ayran

Üzeri İcin:
Hindistan cevizi

 Yapılısı:
Tereyagı ve toz sekeri krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla cırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek tüm malzeme iyice özdeslesene kadar cırpmaya devam edin. Kalan tüm malzemeyi ilave ederek bir spatula yardımıyla karıstırın. Harcı, yaglı kagıt serili dikdörtgen bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında 35-40 dakika pisirin. Ilınınca üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapın.Simdiden kolay gelsın hanımlar

Afıyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments