Column Left

8 Ekim 2016 Cumartesi

Kremalı Şerbeti Karamelli

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Kremalı Şerbeti Karamelli
Malzemeler:
Kek için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1. 5 su bardağı un
1. 5 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Karamel şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Kreması için:
1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 poşet toz krem şanti
Üzeri için:
1 poşet krem şanti+1 su bardağı süt ile çırpılacak
Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Öncelikle karamel şerbetimizi hazırlayalım. çelik bir tencere
veya tavaya şekeri kısık ateşte karamelize edelim. şeker iyice eridikten sonra
suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaskatı olması sizi endişelendirmesin
kaynadıkça eriyecektir. Karıştırarak şekerin iyice erimesini sağlayalım ve
ocağın altını kapadıktan sonra daha kolay soğuması için bir başka kaba aktarıp
soğumaya bırakalım.Keki için şeker ve yumurtaları köpürene dek çırpalım.
Diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış dikdörtgen borcama döküp 170 derece fırında pişirelim.
Piştiğini kürdan testi yaparak anlayabiliriz. Ilınan kekin üzerine çatalla delikler
açıp soğumuş olan şerbeti döküp bir kenara alalım.
ÖNEMLİ:kek ılık şerbet soğuk olacak!!!
Kreması için sütün içerisine şeker, un ve nişastayı alıp karıştırarak kıvam alana
dek pişirelim. Kıvam alınca margarin ve vanilyayı da ekleyip bir iki dk daha karıştırdıktan
sonra ocaktan alıp ılınmasını bekleyelim. Krema ılınınca toz krem şantiyi
ekleyip beş dk kadar mikser ile çırpalım. Kremayı uzun süre yüksek devirde çırpmak önemli!!!
Hazır olan kremayı kekin üzerine eşit şekilde döktükten sonra soğumasını bekleyelim.
Krem şantiyi de hazırlayıp en üstüne sürdükten sonra bolca hindistan cevizi ile kaplayıp
tatlımızı 5-6 saat kadar donması için dinlendirelim.
İstediğimiz şekilde süsleyip servis edelim.Tarifi için instagram.humisin_nefisstatlari na Teşekkürler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments