Column Left

8 Ekim 2016 Cumartesi

Açma Börek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Açma Börek
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı kadar su( yumuşak hamur)
1 yumurta ( sarısı dışına )
Yufkalara sürmek için bir bardaktan az tereyağ sıvıyağ karışımı
İçi için : 3 haşlanmış ezilmiş patates ince kıyılıp yağda sotelenmiş 1 soğan ile karışacak karabiber tuz eklenecek
açmak için : 1 kase un buğday nişastası karışımı
Hamuru verilen malzeme ile yoğur dinlendir , 3 bezelye ayır bezeleri un ve nişasta karışımı serperek açabildiğin
kadar ince aç yufkayı ikiye böl sıvıyağ tereyağ karışımı ile yağla geniş kısmına iç koy ve rulo dür tepsinin ortasından başlayarak dola işlem bitince üstüne az yağ ile
incelttiğin yumurta sarısını sür önceden ısıttığınız fırına sürün.Tarifi için instagram.ulviyeden_tarifler ’e Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments