Column Left

9 Ağustos 2015 Pazar

Zayıflamak İçin Sarımsak Çayı İçin

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Zayıflamak İçin Sarımsak Çayı İçin
Sarımsak çayı zayıflamak ve göbek eritmek için son zamanlarda kullanılan oldukça popüler bir çaydır. Sarımsak çayı diyet yapılan zamanlarda yağ yakmaya, göbeği eritmeye ve zayıflamaya oldukça faydası olan bir çay olduğu bir çok uzman tarafından dile getirilmektedir. Bilhassa Dr. Ender saraç bu konu ile ilgili olarak kendi hazırladığı sarımsak çayı tarifini şiddetle öneriyor.

Dünyada Birçok Ünlü Tarafından Kullanılıyor

Birçok ünlü tarafından kullanıldığı bilinen ve özellikle Angelina Jolie’nin zayıflamak adına kullandığı bilinen sarımsak çayına ülkemizde de son dönemlerde yoğun bir talep vardır.



Prof Dr. Ender Saraç sağlıklı bir şekilde yaşamak ve sağlıklı bir biçimde zayıflamak isteyenlere sarımsak çayını mutlaka öneriyor. Dr. Ender Saraç, zayıflamayı daha da hızlandırmak isteyen kişilere sabah ve akşam sarımsak çayı tüketmelerini öneriyor. Ünlü  oyuncu Angelina Jolie’nin 11 kilo zayıflamasını sağlayan sarımsak çayını, Türk halkının beslenme düzenine göre yeniden şekillendiren Dr. Saraç, Sarımsak Çayı nın tarifini şöyle veriyor.

SARIMSAK ÇAYININ HAZIRLANIŞI – ENDER SARAÇ –
“2 su bardağı suyun içerisine 4-5 tane parmak ucu boyunda taze zencefil yada 4-5 tane kuru zencefili parçalayarak ekleyin. Yaklaşık 6 dakika süresince kaynatın. Daha sonra hazırladığınız karışıma 2 adet büyük yada onun yerine 3 adet küçük sarımsak ve yarım tatlı kaşığı kader taze olarak sıkılmış limon suyu ilave edin. İçeceğiniz kıvamda ılıdığı zaman 2 küçük boy kahve kaşığı bal ekleyiniz. Hazırladığınız sarımsak çayını her sabah ve akşam birer fincan olacak şekilde için.

NOT: Sarımsak çayını, aşırı derecede açken veya aşırı derecede tok iken tüketmeyiniz. İstediğiniz kiloya ulaşıncaya kadar 1-2 hafta süreyle belirtilen miktarda içmeye devam edebilirsiniz.”



Sarımsak Çayı Tarifi
Şimdi kadinneder.com olarak yazacağımız tarif ile sarımsak çayını evinizde kendiniz kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

3 diş sarımsak
Limon suyu
3-4 parça zencefil
Sarımsak Çayı Nasıl Yapılır?
Sarımsak Çayı Hazırlanışı
Zencefilleri rendeledikten sonra bir miktar kaynatınız.
3 diş sarımsağı ezerek karışımın içerisine ekleyin ve ocağı kapatınız.
8 ile 10 dakika arasında demlemeye alınız.
Büyük fincanda olacak şekilde sabahları ve akşam içiniz. Yaptığınız karışıma şeker vb. tatlandırıcıyı kesinlikle eklemeyiniz.




Sarımsak Çayının Faydaları Nelerdir?
Kokusu sebebiyle çoğunlukla kullanıldığı yemekten uzak durduğumuz sarımsağın, kalp rahatsızlığını düşürmeden saç bakımına kadar insan vücuduna birçok faydası bulunmaktadır.
En çok bilinen özelliğiyle sarımsak doğal bir antibiyotiktir. Alerjilere karşı vücudun direncini korur, yüksek kolesterol ve tansiyonu düşürür, kan şekeri seviyesinin muhafaza edilmesine faydalı olur.
Tüm bu faydaları sebebiyle yüz yıllardır farklı kültürlerde sağlık sıkıntılarına karşı kullanılan doğal ürünlerin başında gelmektedir.
Yapılması çok rahat olan sarımsak çayı ise vücudun toksinlerden arınmasına faydalı olurken sindirim rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.
15 Maddede Sarımsak Çayının Faydaları
Sindirim sistemini rahatlar
Gazın giderilmesine faydası vardır
Zararlı mide parazitlerinin temizlenmesine oldukça faydalıdır
Sinüslerinizi açar
Gribe karşı yararlıdır
Enfeksiyonlara karşı vücudun direncini fazlalaştırır
Sindirimi rahatlatır.
Kilo vermenize faydalıdır.
Sarımsak Çayının buharı bronşitin etkilerini rahatlatır
Kalp sağlığını korunmasına faydalıdır
Erken acıkmayı önler.
Zayıflatır.
Vitamin ile mineraller açısından zengindir
Metabolizmayı hızlandırır.
Yağ yakımını sağlar…


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments