Column Left

13 Ağustos 2015 Perşembe

Sodalı Bazlama

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Sodalı Bazlama
Malzemeler
2su bardağı tam buğday unu
2 su bardağı beyaz un
1 su bardağı ılık su
1 şişe soda
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
Tüm malzemeyi koyup yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.un miktarı başlangıç için yazdım.gerekirse ilave ediyoruz.elde ettiğimiz hamuru mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamuru -ben bu sefer mini mini yaptım istediğimiz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlıyoruz.hamur cıvık olduğundan bu işlemleri yaparken un kullanıyoruz. elimizle açarak bazlama şekline getiriyoruz.oklava yada merdaneyle açılınca daha az kabardığını düşünüyorum.üzerine bez örtüp 20dk.mayalandırıyoruz.
Mayalanan ekmeklerimizi ısıttığımız tavada kısık ateşe koyuyoruz.kısık ateşte bazlamalar mayasını daha alı kabarıyorlar.kabarma bittikten sonra ateşi açıp pembeleşene kadar pişirip diğer yüzeyi çeviriyoruz.
Diğer yüzlerinide kızartıp alıyoruz.pişen ekmeklerin üzerini yine bezle örtüyoruz.Afiyetle..Büşra'nın denemeler mutfağı'na Teşekkürler





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments