Column Left

9 Ağustos 2015 Pazar

Portakallı Pasta

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Portakallı Pasta
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 çay kaşığı tuz
Bir miktar pudra şekeri(üstü için)
1 su bardağı tepeleme un
1pkt kabartma tozu
Kreması İçin
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1/2 su bardağı toz şeker
Portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı portakal suyu
Yapılışı
Ön hazırlık olarak, krem şanti soğuk süt ile çırpılır, ayrı bir kapta, şeker portakal kabuğu rendesi ve suyu karıştırılır daha sonra krem şanti ile karıştırılıp buzdolabında bekletilir. 4 yumurta sarıları bir kapta yarım su bardağı şeker ile iyice çırpılır. Beyazları da ayrı bir kapta 1 çay kaşığı tuz ile çırpılır. Daha sonra bunlar birbirine karıştırılıp, ceviz, un, kabartma tozu eklenip karıştırılır ve yağlanmış tepsiye dökülüp, önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir (150-160 °C). Hafif pembeleşince fırından çıkartılan kek ortadan ikiye kesilip arasına kreması sürülür Üzerine pudra şekeri serpilen pasta buzdolabına konulup soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır. Kek Dünyası'na Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments