Column Left

9 Ağustos 2015 Pazar

Antibiyotuk Çocuklur İçin Zararlı Mı?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


Antibiyotuk Çocuklur İçin Zararlı Mı?
Antibiyotik ilaçlar neyazık ki Türkiye’de neredeyse her hastalıkta ebeveynler tarafından hiç bir hekime başvurmadan kullanılıyorlar ve bu olay çocukların sağlığını tehdit eder bir hale gelmiş durumda. Tabi ki antibiyotik çocuklar için zararlı mı sualini soran ebeveynler de var ve biz de bu sorunun cevabını sizlere bu yazımızla vermeye çalışacağız.



Antibiyotikler doğru bir biçimde alındıklarında zararlı değiller ve pek çok rahatsızlıkta kullanılmaları hekimler tarafından önerilebiliyor. Fakat karşımıza çıkan esas risk, antibiyotiklerin sanki bir mucize gibi gösterilmeleri ve bu sebeple neredeyse her rahatsızlıkta çocuklara verilmeleri. Zira isminden de fark edilebileceği gibi yalnızca biyotik rahatsızlıklara yani bakterilere karşı etkili olan antibiyotikler, grip benzeri virüs kaynaklı rahatsızlıklar üzerinde hiç bir faydaya sahip değiller. Dolayısıyla gereksiz yere evlatlarınıza içirdiğiniz antibiyotiklerin çoğunlukla hiç bir etkisi mevcut değil.





Yalnızca ve yalnızca hekiminizin önerdiği durumlarda kullanılması lazım olan antibiyotiklerin bu gereksiz alımları, çocuğun vücudunda bulunan bütün bakterilerin kullanılan doza karşı bağışıklık kazanmalarına sebep olur ve bu defa bakterilerin neden olduğu bir hastalık durumunda ne yazık ki daha fazla dozlarda daha değişik antibiyotiklerin kullanımı zorunlu hale geliyor.
Çok ve gereksiz antibiyotik kullanımının yalnızca bağışıklık değil diğer hususlarda da bilinen zararları mevcuttur. Çocukluk zamanlarında antibiyotik almış olan çocukların karaciğer, böbrek ve kalp hastalıklarına daha çabuk yakalandıkları ve bilhassa ilerleyen yaşlarda sıkıntılar yaşadıkları bilinmekte. Antibiyotiklerin bünyesindeki etken maddelerin parçalanabilmesi için karaciğer ile böbreğe büyük bir yük düşüyor. Kalpte ise kalp kapakçığı kalınlaşması gibi meydana gelirken eklem romatizması rahatsızlığına da davetiye çıkarılıyor.



Antibiyotiklerin her kullanımında vücudumuzda bulunan faydalı bakterilerin de yokedilmeleri ise ne yazık ki vitamin eksiklikleri ve sindirim sıkıntıları olarak geri dönüyorlar. Çünkü bu bakterilerin yararlı olmaları ve vücudumuza lazım olan bazı maddeleri üretmeleri engellendiğinde, bu maddelerin yerine bir madde dışarıdan sağlanmazsa vücudun normal işleyişi de sıkıntıya giriyor.Kaynak:http://www.kadinneder.com/
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments