Column Left

25 Temmuz 2015 Cumartesi

Lokum - Lokma

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Lokum - Lokma

Malzemeler
1 kilo un
1 tane yas Maya
1 tatli kasigi tuz
3 bucuk su bardagi ılık süt
1 cay kaşığı şeker
2 yumurta
Kızartmam için
Bol Sıvı yağı ( 1 lt )
Hazırlanışı
1 bardak ılık süte mayayı atın şekerle karıştırın 5 dakika bekletin. Unu leğene Alıp tuzunu karıştırın. Yumurtayı sütü mayalı sütü ekleyip yoğurmaya başlayın. Cıvık bir hamur olacak. Avucunuzla sıkıp baş parmagınızla işaret parmağınızın arasından top şeklinde çıkması lazım. 45-50 Dakka mayalandırın. Mayalanma işleminden sonra geniş derin bir tava yada tencereye yağı koyun kızsın. Bir kaseye sıvıyağı koyun Sonra hamuru avucunuzla sıkıp baş ve işaret parmağınızın arasından çıkan hamuru kasedeki yağın içindeki kaşıkla hamuru elinizden alıp kızgın yağın içine atın. Elinizden her hamur alışınızda kaşığı kasedeki yağa batırıp çıkarınki hamur kaşığa yapışmasın. Kaşık çok hamurlanırsa kaşığı değiştirin.bu yağın içine batırıp hamuru elinizden kolaylıkla alıp kızgın yağa bırakmanızı sağlayacak . Hamur bitene kadar aynı işlem yapılır. Kızaran lokumları delikli bir kaşıkla kevgirle alın önce süzekli bir kaba alın sonra altına peçete koyduğunuz bir kaba alın çok yağı olmasın. İlk defa yapacaksanız kızartmak için yardım almalısınız zor gelebilir.Afiyet olsun.Mutfak Zamani'na Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments