Column Left

1 Şubat 2019 Cuma

Köz Patlıcanlı Karnıyarık

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK;
5 adet patlıcan
İÇİ İÇİN;
350 gr. Dana kıyma
2 adet sivri biber
1 adet büyük boy soğan
1 adet büyük boy domates
Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
Tuz
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağına yakın su
SOSU İÇİN;
2 yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
Tuz



HAZIRLANIŞI;
Patlıcanları yıkayıp bıçak ile 6-7 yerinden delin. İster ocakta ister fırında közleyin.
Fırın kabına közlenen patlıcanları dizip ortasını bıcak ile kesip oyuk açın.
İç harcı için kıymayı sıvıyağında biraz kavurun. Minik doğranan soğan ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesin kabuklarını soyup rendeleyin veya rondodan çekin. Domatesleri ve salçayı ekleyip biraz daha kavurun. Baharat ve tuzunu ilave edin. En son suyunu verip biraz pişirin. Ocaktan alıp patlıcanların içlerini doldurun.Dilerseniz üzerlerini domates ve biber ile süsleyebilirsiniz.
Sosu için tüm malzemeyi ocakta kaynatıp fırın kabına dökün.
180 derecelik ısıtılmış fırında kıymaların üzeri kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...Tarifi için @_bir.tutam.lezzet_/ 'e teşekkürler




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments