Column Left

16 Şubat 2019 Cumartesi

Dilimli İrmik Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Dilimli İrmik Tatlısı
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik (hamurun içine)
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2yemek kaşığı Hindistan cevizi
Yeterince un.
Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak
Şerbeti:
4 buçuk su bardağı şeker
5 su bardağı su
Çok az limon kabuğu rendesi.


Ayrıca bulamak için: İrmik
Şekerimizi ve suyumuzu bir kaba alıp karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlıyoruz bu şekilde şerbetimiz hazır oluyor. Şerbetimizi kaynatmıyoruzzHazırlanışı
Bütün malzemelerimizi yoğurma kabımıza alarak Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurumuzdan bir parça alarak tezgahta uzun bir şerit elde ediyoruz. Elde ettiğimiz şeridin tamamını irmiğe buluyoruz. Daha sonra 2 cm genişliğinde bıçak yardımıyla keserek tepsimize aralıklarla diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra önceden karıştırarak hazırladığımız soğuk şerbetimizi tatlımızın üzerine döküyoruz bir süre dinlenip şerbetini çektikten sonra tatlımız servise hazır…Tarifi için @eminebutikpasta ‘ya teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments