Column Left

1 Şubat 2019 Cuma

Çıtır Dolangel Salatası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Çıtır Dolangel Salatası
2 adet yufka
Yarım tavuk göğsü (haşlayıp didikleyin)
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı kadar yoğurt (bunu ölçmedim göz kararı koymuştum sizde öyle yapabilirsiniz)
KIZARTMAK İÇİN;
Sıvıyağ



HAZIRLANIŞI;
Yufkaları ikiye bölerek 4 parça yufka elde edelim. Kenarlarından 3 parmak kadar içe doğru katlayalım. Yuvarlak kısımdan başlayarak sıkıca rulo yapalım. Uçlarına su sürüp yapışmasını sağlayalım. Birer parmak kalınlığında keselim.
Yufkaları kızgın yağda güzelce kızartalım. Biraz üstünü süslemek için ayıralım.
Haşlanmış nohut, kızaran yufkalar ve haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsünü bir kase içine alalım. Üzerine yoğurt döküp harmanlayalım.
Servis kasesine sunum yapalım. En son ayırdığımız yufkalarla üstünü süsleyelim.
AFİYET OLSUN...Tarifi için @_bir.tutam.lezzet_/ 'e teşekkürler





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments