Column Left

1 Şubat 2019 Cuma

Çikolatalı Saray Lokumu

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Çikolatalı Saray Lokumu 
Malzemeler;
Dışını kaplamak İçin ; Bolca Hindistan cevizi 
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı şeker 
1 su bardağı un 
1 yemek kaşığı tereyağı 
2,5 yemek kaşığı kakao 
80 gr sütlü cikolata
1 paket vanilya 
Ara kreması İçin;
1 su bardağı süt
2 tekli paket kremşanti
Yapılışı;
Tepsimizi biraz katı yağla yağlayıp hindistan cevizi serpelim (yağı hindistan cevizi kaymasın diye kullanıyoruz isterseniz kullanmayadabilirsiniz👍🏻 Hindistan cevizini dökün)



Muhallebi yapılışı ;
Tencereye sütü,unu, şekeri,kakaoyu alıp iyice çırpalım .Koyulaşana kadar pişirin.
Muhallebi kıvamını alınca ocağı kapatıp içine tereyağ ve vanilyayı ve çikolatayı ekleyip çırpalım , ve bleandardan geçirelim..Hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye muhallebiyi dikkatlice döküp dümdüz yayalım.İyice soğuması için bekleyelim ..
Dolapta 2 saat soğutalım. Ve bir yandan Kremşantiyi hazırlayalım .Soğuyan kremanın üzerine düzgünce yayalım ..Tepsideki tatlıyı tepsinin uzun kenarı boyunca ikiye bölelim sonra kısa kenarı boyunca altıya bölelim tam 12 adet dikdörtgen çıkacak.
Oluşan dikdörtgenleri rulo yapalım ..Tepsideki hindistan cevizi üzerinde ruloları biraz döndürelim hertarafı güzelce kaplansın açılan yerler kapansın ..
Sonra servis tabağına alıp .Dolapta üzeri kapalı muhafaza edelim .Afiyet olsun
Not :Bir gece önceden hazırlayabilirsiniz.Tarifi için @tatli.sanati 'na teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments