Column Left

16 Şubat 2019 Cumartesi

Abant Kebabı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Abant Kebabı
Malzemeler
6 adet kemer patlıcan
300 gr. kuşbaşı et
1 büyük soğan
3 adet sivri biber
2 büyük domates
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Abant Kebabı Nasıl Yapılır?
Patlıcanları ocakta közleyip soyun. Saplarını koparmayın, kısaltın.


Eti, üzerine çıkacak kadar sıcak su ile düdüklü tencerede 2o dakika kadar pişirin. Suyunu ayrı bir yere süzün
Bir tavaya yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi alıp az yağda soteleyin.
İçine eti koyun ve hafif kızarana kadar kavurun.
Küçük doğranmış domatesleri ve sarımsakları ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini atın.
Domatesler saldığı suyu çekene kadar pişirin.
Patlıcanları karnıyarık yapar gibi boylamasına ortasını itinayla açın.
Ortalarına iç malzemesinden doldurun.
Üzerlerine domates dilimi ve biber ile süsleyin.
Kenara ayırdığınız et suyuna 1 tatlı kaşığı salça ekleyip karıştırın. Patlıcanların kenarına dökün.
Tepsinin üzerini folyoyla kapatıp 200 derecelik fırında üstü kapalı olarak 20 dakika, üstü açık olarakta 10 dakika pişirin.
Afiyet şifa olsun.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments