Column Left

31 Ocak 2019 Perşembe

ISPANAKLI ÇITIR BÖREK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
5 adet hazır yufka
3 yemek kaşığı erimiş teremyağ 
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke( olmasada olur) 1 p
aket kabartma tozu
un 
üzeri için 2 adet yumurta sarı
üzeri bulamak için az kavrulmuş susam 
İç harç için
Yarım kilo ıspanak 
sıvı yağ
4 adet patates
2 adet soğan
Tuz, karabiber kırmızı pul biber 





Öncelikli olarak sıvı yağda soğanı kavurun ıspanağı ekleyin har ateşte baharatları atıp kavurun. Haşlanan ve rendelenen patates kavrulan ıspanağa ilave edip karıştıralım Ve ocağın altını kapatalım. 
Ve soğutalım. Eritilmiş tereyağ, sıvıya, süt, yoğurt, kabartma tozu sirkeyi bir kapta karıştırılır 1 adet yufka tezgahın üzerine serilir.Üzerine yağ karışımını fırça ile yufkanın her yerine sürülür ve 1 yemek kaşığı un süzgeçle yufkanın her yerine gelecek şekilde unlanır.Unladığınız yufkayı yarım yufka olacak şekilde katlayınız.Yarım yufkanın üzerini yağlayıp tel süzgeçle yufkamın her tarafına gelecek şekilde tekrar un serptikten sonra yufkanın uzun tarafına iç harcımızı koyalım ve rulo yapılır ve 4 parmak ölçüsünde kesilir. Yumurta sarısı sürülür ve susama batılıp ve tepsiye dizilir. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. nurtence_lezzetler'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments