Sponsorlu Bağlantılar
PÜF NOKTASI tüm malzemeler ılık olacak
✅ISLAK KEK
✅Tarif
✅4 yumurta
✅4 Türk kahve fincanı şeker ✅1 çay bardağı süt
✅1 çay bardağı maden suyu ✅1 Türk kahve fincanı sıvıyağ
✅1 limon kabuğunun yarısının rendesi ✅3 yemek kaşığı kakao ✅Kabartma tozu
✅Vanilya
✅ un (yaklaşık 1.5 su bardağı az yada artabilir)
Sosu için
1.5 su bardağı süt
4 dolu yemek kaşığı şeker
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
3 yemek kaşığı kakao
1 silme yemek kaşığı un
Öncelikle yumurta ve şekerimizi en az 8 dakika mikserde çırpalımm. Sonra diğer malzemeleri koyup çırpma teliyle karıştırıp unu kakao kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim. Yumurta şekeri mikserde diğer malzemeri çırpma teliyle çırpalım Tereyağla yağladığımız kalıbımıza kekimizi dökelim . Borcamda yapacakken dökerken gezdirerek dökelim. Ortadan başlayarak yapmayalım kekimiz bombeli olur. 170 derecede kekimizi pişirelim. Kek kontrolünü ben 25 dakikadan sonra yapıyorum. Kürdan yada bıcak ucuyla kontorol ediyorum ve yapışmıyorsa hemen kapatıyorum çünkü yumşak bir kek olması lazım. Fırın dereceniz çok önemli. Gerekirse 160 derecede ve daha uzun tutun
Kek piştinten sonra iyice kek ılısın kekiki kürdan yardımıyla biraz delin yine ılımış çikolata sosumuzu döküyoruz. Borcamda ise keki dilimleyip sosu döküyoruz. ✅✅‼️‼️ Sosumuzu yapmak içinde tüm sos malzemesini karıştırıcı ile karıştırıp kaynayana kadar pişirip tam kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp kekimize döküyoruz. Kesin ve mükembel sonuççç'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
✅ISLAK KEK
✅Tarif
✅4 yumurta
✅4 Türk kahve fincanı şeker ✅1 çay bardağı süt
✅1 çay bardağı maden suyu ✅1 Türk kahve fincanı sıvıyağ
✅1 limon kabuğunun yarısının rendesi ✅3 yemek kaşığı kakao ✅Kabartma tozu
✅Vanilya
✅ un (yaklaşık 1.5 su bardağı az yada artabilir)
Sosu için
1.5 su bardağı süt
4 dolu yemek kaşığı şeker
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
3 yemek kaşığı kakao
1 silme yemek kaşığı un
Öncelikle yumurta ve şekerimizi en az 8 dakika mikserde çırpalımm. Sonra diğer malzemeleri koyup çırpma teliyle karıştırıp unu kakao kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim. Yumurta şekeri mikserde diğer malzemeri çırpma teliyle çırpalım Tereyağla yağladığımız kalıbımıza kekimizi dökelim . Borcamda yapacakken dökerken gezdirerek dökelim. Ortadan başlayarak yapmayalım kekimiz bombeli olur. 170 derecede kekimizi pişirelim. Kek kontrolünü ben 25 dakikadan sonra yapıyorum. Kürdan yada bıcak ucuyla kontorol ediyorum ve yapışmıyorsa hemen kapatıyorum çünkü yumşak bir kek olması lazım. Fırın dereceniz çok önemli. Gerekirse 160 derecede ve daha uzun tutun
Kek piştinten sonra iyice kek ılısın kekiki kürdan yardımıyla biraz delin yine ılımış çikolata sosumuzu döküyoruz. Borcamda ise keki dilimleyip sosu döküyoruz. ✅✅‼️‼️ Sosumuzu yapmak içinde tüm sos malzemesini karıştırıcı ile karıştırıp kaynayana kadar pişirip tam kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp kekimize döküyoruz. Kesin ve mükembel sonuççç'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments