Column Left

31 Ocak 2019 Perşembe

Baklava Yufkasından Patatesli Börek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
BAKLAVA YUFKASIYLA PATATESLİ BÖREK.... 5 - 6 adet patates haşlanır. Soğan ve salçayla kavrulup iç harç eklenir. (kavrulurken istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz.) Yufkaya sürülecek sos için 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, 1 şişe maden suyu karıştırılır. Baklava yufkası dört kat olacak. İlk kata sos sürülmez. Diğer katlara sosyal sürülerek 4 baklava yufkası üst üste dizilir. Kısa kenara iç 



harçtan konulup rulo şeklinde sarılır. Tepsiye dizilir. (ben 800 gramlık baklava yufkası kullandım. İçinde 40 yaprak baklava yufkası vardı.) Kalan sos rulo ların üstüne sürülür. Bir yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pekmezle karıştırılıp böreklerin üzerine sürülür. 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Sıcak veya ılık servis edilir. Afiyet olsun... fadisinmutfagi'na tesekkurler




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments