Column Left

2 Aralık 2018 Pazar

Tahinli istiridye Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar








👌Tahinli İstiridye Tatlısı👌

250 gr margarin
İki yumurta
Bir su bardağı irmik
Üç yemek kaşığı tahin
Bir paket kabartma tozu
Bir su bardağı ince  çekilmiş ceviz veya fındık ben fındık kullandım
Yeteri kadar un
Şerbeti için
Dört su bardağı şeker
Beş su bardağı su
Dört beş damla limon
Tenceremize şeker ve suyumuzu koyup kaynamaya bırakıyoruz 15 dakikadan sonra  dört beş  damlada limon sıkıp 20 dakika kadar kaynatıp kenara alıyoruz soğumaya bırakıyoruz
Yumuşak margarini yoğurma kabımıza malzemeleri koyup karıştırıyoruz unumuzu kontrollu bir şekilde ilave edip kulak memesi yumuşaklığında yapıyoruz ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp elimizle hafif pastırıp çay bardağı ile şekil veriyoruz önceden ıstılmış fırında 180 derecede kızartıyoruz üzeri kızaran tatlımızı çıkarıp ilk sıcaklığı çıkan tatlımıza soğuk şerbeti döküyoruz üzerini isteğe kalmış şeylerle süsleye biliriz fındık fıstık gibi afiyet olsun
@nej_bicil Tarif için teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments